Horizon / Plein textes La base de ressources documentaires de l'IRD

IRD

 

Publications des scientifiques de l'IRD

Makurat J., Kretz E. C., Wieringa Franck, Chamnan C., Krawinkel M. B. (2018). Dietary diversity in Cambodian garment workers : the role of free lunch provision. Nutrients, 10 (8), art. 1010 [8 p.]. ISSN 2072-6643

Fichier PDF disponiblehttp://horizon.documentation.ird.fr/exl-doc/pleins_textes/divers18-10/010074115.pdf[ PDF Link ]

Lien direct chez l'éditeur doi:10.3390/nu10081010

Titre
Dietary diversity in Cambodian garment workers : the role of free lunch provision
Année de publication2018
Type de documentArticle référencé dans le Web of Science WOS:000445680200058
AuteursMakurat J., Kretz E. C., Wieringa Franck, Chamnan C., Krawinkel M. B.
SourceNutrients, 2018, 10 (8), p. art. 1010 [8 p.]. p. art. 1010 [8 p.] ISSN 2072-6643
RésuméThe objective of this paper is to compare food consumption by Cambodian garment workers with and without access to a free model lunch provision through a factory-based canteen. Data from an exploratory randomised controlled trial were analysed. In total, 223 female Cambodian garment workers were allocated to an intervention arm (six-month lunch provision) or a control arm. Dietary intake on workdays was assessed by qualitative 24-h recalls at baseline and twice at follow-ups during the period of lunch provision using the Food and Agricultural Organization (FAO) guideline on assessing women's dietary diversity. In total, 158 participants provided complete data on the dietary intake over workdays at all interviews. Lunch provision resulted in a more frequent consumption of dark green leafy vegetables (DGLV), vitamin A-rich fruits, other fruits, and oils and fats during lunch breaks. In contrast, flesh meats, legumes, nuts and seeds, as well as sweets, were eaten at a lower frequency. Except for a higher consumption rate of vitamin A-rich fruits and a lower intake frequency of sweets, lunch provision had a less clear impact on total 24-h intake from different food groups and was not associated with a higher women's dietary diversity score (WDDS). A more gap-oriented design of the lunch sets taking into account underutilised foods and the nutritional status of the workers is recommended.
Plan de classementNutrition, alimentation [054] ; Travail [100]
Descr. géo.CAMBODGE
LocalisationFonds IRD [F B010074115]
Identifiant IRDfdi:010074115
Lien permanenthttp://www.documentation.ird.fr/hor/fdi:010074115

Export des données

Disponibilité des documents

Télechargment fichier PDF téléchargeable

Lien sur le Web lien chez l'éditeur

Accès réservé en accès réservé

HAL en libre accès sur HAL


* PDF Link :

    à télécharger pour citer/partager ce document sur les réseaux sociaux académiques


Accès aux documents originaux :

Le FDI est labellisé CollEx

Accès direct

Bureau du chercheur

Site de la documentation

Espace intranet IST (accès réservé)

Suivi des publications IRD (accès réservé)

Mentions légales

Services Horizon

Poser une question

Consulter l'aide en ligne

Déposer une publication (accès réservé)

S'abonner au flux RSS

Voir les tableaux chronologiques et thématiques

Centres de documentation

Bondy

Montpellier (centre IRD)

Montpellier (MSE)

Cayenne

Nouméa

Papeete

Abidjan

Dakar

Niamey

Ouagadougou

Tunis

La Paz

Quito